Πίσω στην κορυφή

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Ώρα για μάθημα! Ώρα για μελέτη! Ώρα για μάθημα! Ώρα για μελέτη!

Γυμνάσιο Κορινού

ΕΝΑΡΞΗ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Όπως γνωρίζετε εξαιτίας των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν σε όλο τον πλανήτη έχει διακοπεί και στη χώρα μας η λειτουργία των σχολικών μονάδων από τις 11 Μαρτίου 2020, με απροσδιόριστο το χρονικό σημείο επαναλειτουργίας τους.

Το Υπουργείο Παιδείας ενεργοποίησε την εξ αποστάσεως διδασκαλία (σύγχρονη και ασύγχρονη), η οποία χωρίς να μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση αποσκοπεί στη διατήρηση της επαφής των μαθητών και μαθητριών με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτό το σχολείο μας ξεκινάει από σήμερα την ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη» (e-class). Το σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου εργάστηκε εντατικά όλο το προηγούμενο διάστημα και δημιούργησε ψηφιακό υλικό μελέτης που έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα της e-class:

https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=1977

Ο/Η μαθητής/τρια εισέρχεται στο περιβάλλον της πλατφόρμας ακολουθώντας τον παραπάνω υπερσύνδεσμο. Στη συνέχεια από την κάθετη αριστερή λωρίδα του μενού επιλέγει Εγγραφή ? Σύνδεση με λογαριασμό sch.gr? συμπληρώνει στα σχετικά πεδία τους κωδικούς που έχει αποκτήσει με την εγγραφή του στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ? κάνει κλικ στο πεδίο Σύνδεση.

Ανάλογα με την τάξη του ο/η μαθητής/τρια εισέρχεται στα μαθήματα που έχουν δημιουργηθεί κάνοντας κλικ είτε στο τετράγωνο εικονίδιο αριστερά του τίτλου του μαθήματος (σε όσα μαθήματα είναι ανοικτά με εγγραφή) είτε πάνω στον τίτλο του μαθήματος σε όσα μαθήματα είναι κλειστά, όπου θα πρέπει για τα μαθήματα αυτά να κάνει αίτηση εγγραφής συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Αφού οι μαθητές/τριες διατρέξουν το υλικό που έχει αναρτηθεί σε κάθε μάθημα (φύλλα εργασίας, ασκήσεις, δραστηριότητες, οδηγοί μελέτης κ.ά.) θα πρέπει να κάνουν έναν προγραμματισμό της μελέτης τους, ασχολούμενοι κάθε μέρα με ένα συγκεκριμένο μάθημα. Μέσω της πλατφόρμας έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήματα στους εκπαιδευτικούς, να αποστέλλουν τις εργασίες τους και να έχουν τη σχετική ανατροφοδότηση. Το ψηφιακό υλικό θα εμπλουτίζεται από τους εκπαιδευτικούς ανά τακτά διαστήματα.

Η πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης λόγω υπερφόρτωσης παρουσιάζει συχνά προβλήματα και δυσλειτουργίες. Συνήθως η πρόσβαση είναι ευκολότερη τις πρωινές και τις νυχτερινές ώρες. Υπερσύνδεσμοι για την είσοδο στην Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη υπάρχουν στην ιστοσελίδα του σχολείου και στη σχολική εφημερίδα.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση παρακαλώ να απευθύνεστε άμεσα στο σχολείο μέσω τηλεφώνου (2351041487) ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με την απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet.

 

Σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων αποκλειστικά για τον σκοπό της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σας κοινοποιώ  την παρακάτω ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας:

 

«Κατ? εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονεών ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ? επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής).

Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης. Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της συνομιλίας άλλου προσώπου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομη και επισύρει ποινικές, διοικητικές και αστικές κυρώσεις. Ειδικά για τους ανηλίκους απαιτείται και η συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα του".

 

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του σχολείου

Πούτης Ιωάννης


 

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

καιρός weather.gr

Συνδεδεμενοι χρηστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 2 επισκέπτες και κανένα μέλος

Visitorcounter - VCNT

Σήμερα 1

Χθες 0

Εβδομάδα 3

Μήνας 14

Σύνολο 5602

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Copyright © 2024 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.

Copyright © 2024 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ Rights Reserved.